top of page

NKFI alapból megvalósult projekt

NKFIA_fekvo.png

Kedvezményezett neve: 

  • Hungarikum Biztosítási Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság (Konzorciumvezető)

  • Budapesti Corvinus Egyetem (konzorciumi tag)

  • suIT SOLUTIONS Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (konzorciumi tag)

 

Projekt címe: Komplex és integrált Biztosításközvetítő és -nyilvántartó Rendszer

 

A támogatás összege: 798.650.000, – Ft

 

A támogatás mértéke: 67,85%

 

A Projekt tartalmának bemutatása: 

 

Biztosítási ágazati projektünk célja egy komplex biztosítási ügyfél kapcsolat építő és kiszolgáló Rendszer, mely az élet- és egyéb biztosítások területén felöleli a lakossági biztosításokat. Szolgáltatásaink az igényfelméréstől a szerződéskötésen és a szerződések megújításán keresztüli biztosítási alkuszi szolgáltatásokon túl a kárbejelentési és kárrendezési szolgáltatásokkal is kiegészítve teljes körű biztosítási szerződés kezelést és tanácsadást nyújtanak akár online, akár személyes tanácsadói közreműködéssel. Integrálva ezáltal a különböző csatornákat, a jelenlegi piaci szintnél hatékonyabban kiszolgálva a fogyasztói igényeket. Egyesítve az online biztosítás kötés gyorsaságát és a biztosítási alkuszi kötés révén elérhető szakértelmet.


Célunk, hogy a pénzügyi piacon jelenleg elérhető rendszerekhez képest egy olyan – a lakosság szükségleteit hatékonyabban támogató – perszonalizált és integrált ügyfélkiszolgálórendszer jöjjön létre, ami növeli a lakosság biztosítási tudását és tudatosságát, valamint pénzügyi biztonságukat, amely által pénzügyileg is egészségesebbek lehetnek. A tudomány jelenlegi állásása szerint ilyen nincs.

Az integrált online és alkuszi biztosítási tevékenységünk megvalósításához egy 4 fő pillérből álló Rendszer kerül megvalósításra. Az egyes pillérek:

  • Teljeskörű ügyféligény felmérést támogató felület, amelybe integrálódik a tarifáló portál, amely biztosítja a teljes körű integrációt az egyes biztosító társaságokkal.

  • Ügyfél és Szerződésnyilvántartó back-end rendszer, amely tartalmazza az összes ügyfél szerződését egy helyen integráltan. Ezáltal megkönnyítve az ügyfelekkel a kapcsolattartást, a tanácsadók munkáját és szerződések ügyfél általi kezelését.

  • Jutalék modul – amelynek célja az eredményesség mérése, összehasonlítása és ennek megjelenítésén túl az Alkuszok motiválása is.

  • Statisztikai elemző modul – amely lehetőséget biztosít egyrészt egy átfogó teljes képet mutatni a menedzsment riportinghoz.

 

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.09.30.

 

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00172

bottom of page